top of page

Formare profesională

In paralel cu dobândirea competențelor profesionale generale; tinerii beneficiază de formare profesională, sub diferite modalități.

Formare la locul de muncă
 

Fiecare membru al echipei de inserție profesională este însărcinat cu formarea tinerilor la locul de muncă, în funcție de specificul activității. Organizăm și întâlniri periodice de formare.

Stagii de pregătire / schimburi de experiență

Asociația noastră este membră a mișcării internaționale Emmaus, care aduce împreună peste 425 asociații din peste 41 țări. Astfel, tinerii pot merge la schimburi de experiență în Elveția (La Chaux de Fonds), Italia (Villafranca), Franța (Etang sur Arroux, Montceau les Mines, Rédéné, Alençon, etc.), pe o durată de câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de gradul său de autonomie, dar și de proiectul profesional al fiecăruia. Aceste schimburi de experiență sunt totodată o experiență de viață, cu descoperirea unei culturi diferite, unei limbi diferite și a unui colectiv diferit.

Permisul de conducere / cursuri de calificare / ucenicie

În funcție de competențe și de proiectul profesional al fiecăruia, asociația propune un sprijin financiar și moral în vederea înscrierii la școala de șoferi, la cursuri de calificare sau la un program de ucenicie.

bottom of page